Het maaien is afgerond

13226 keer bekeken

Een kort nieuwsbericht deze keer. Geen verslag meer van 'wat is gedaan' en 'waar wordt volgende week gemaaid'. De vergunde hectares zijn zo effectief mogelijk ingezet, het zit er op voor dit jaar!

Op onderstaande kaartjes is door middel van gele vlakken aangegeven welke vaargebieden gerealiseerd zijn. Het zijn geen exacte vaarkaarten maar ze brengen zo goed mogelijk in beeld waar je als watersporter redelijk ongehinderd uit de voeten kunt.

Door gemaaide delen aan te laten sluiten aan diepere gebieden is er in het Gooimeer, Eemmeer, Wolderwijd en Veluwemeer een vaargebied gerealiseerd waar min of meer waterplantvrij gevaren kan worden. Op het Veluwemeer hoefde maar een kleine oppervlakte gemaaid te worden. 

Gooimeer West

Gooimeer Oost

 

Gooimeer Oost bij Huizerhoef

Eemmeer

 

Wolderwijd

Veluwemeer

Eilanden en aanlegplaatsen

De havens van de eilanden  en aanlegplaatsen in de Randmeren zijn zo goed mogelijk bereikbaar gemaakt en ook in de havens is gemaaid.

Wel krijgen we meldingen dat bij eiland de Dode Hond in het Eemmer helaas sprake van nagroei waardoor de haven weer lastiger toegankelijk is. Het eiland is het best bereikbaar via de noordkant. Ook eiland Huizerhoef in het Gooimeer is het makkelijkst aan te varen via de noordkant.

Kijk op www.gastvrijerandmeren.nl voor meer informatie over het aanleggen en overnachten op de eilanden en aanlegplaatsen die in beheer zijn van Gastvrije Randmeren.

 

 

 

 

 

 

Dossier Fonteinkruid 

NH Nieuws Nieuws publiceerde tien dagen lang dagelijks een reportage over alle facetten van het fonteinkruid. Niet alleen ging NH Nieuws dieper in op alle gevolgen van het probleem, ook de oorzaken en mogelijke oplossingen komen aan bod.

In aflevering 8 in een reeks van 10 komt Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren, aan het woord: “We gaan het gebied opnieuw inrichten”

Cookie-instellingen