Onze inwoners zijn de beste ambassadeurs van het Randmerengebied!

1880 keer bekeken

Strand Horst, Ermelo - Op maandag 8 april presenteerde gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren haar jaarlijkse Randmerenmagazine Meer… bij Telstar Surfclub bij Strand Horst.

Voorzitter Egge Jan de Jonge, wethouder van gemeente Zeewolde, overhandigde het eerste exemplaar aan de oudste kitesurfer in Nederland, Jan Pruijssers (74), die met een gastinterview in Meer… staat.

E-magazine

Nieuw dit jaar is dat Meer… ook digitaal te lezen is op www.randmeren.com.
Daar moest op geproost worden!

Rita Braam, directeur Gastvrije Randmeren:

“In voorgaande jaren was het magazine vooral op de bezoeker van het Randmerengebied gericht, maar dit jaar willen we ook de inwoners van dit prachtige gebied laten zien wat er allemaal te doen is in hun eigen voortuin. Zij zijn tenslotte de beste ambassadeurs van de 8 Randmeren!”
 

Naast het magazine is er op deze website ook veel inspiratie te vinden over wat er te beleven is in de regio.

Over Meer...

Meer… is een gezamenlijke inspanning van de ondernemers en gemeenten aan de Randmeren, van Almere tot Dronten en van Naarden via de oude kustregio Harderwijk naar  Kampen. Het eerste doel van het magazine is de inwoners van de omliggende grote steden van Zwolle tot en met Amsterdam kennis te laten maken met de talrijke mogelijkheden in dit meest veelzijdige vrijetijdsgebied van Midden-Nederland.

In het blad komen de vier pijlers van de Randmeren goed naar voren: Actie, Genieten, Rust & Natuur en Historie. In deze editie is veel aandacht voor ‘Rust & Natuur’ in de vorm van uitleg over Natura2000, het heldere water en maaien van waterplanten, en voor ‘Genieten’ op de 15 unieke eilanden en natuurhavens die via een enquête onder de seizoenkaarthouders met persoonlijke verhalen zijn geïllustreerd.  Vele musea, exposities, activiteiten, evenementen en horeca aan het water presenteren zich en onze Instagram fotoactie (@randmeren) is adembenemend mooi.

Achtergrond Gastvrije Randmeren

Meer … is een uitgave van Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van de gemeenten rond de Randmeren. Hoofdtaken van de gebiedscoöperatie liggen in het beheer en onderhoud van recreatieve voorzieningen, diverse inrichtingsprogramma’s en gezamenlijke positionering.

Om het Randmerengebied als geheel te positioneren, voert de coöperatie de regie op het ontwerp en de verspreiding van informatieve gebiedskaarten, het publieksmagazine Meer… en deelt zij publieksgerichte informatie via website en social media. Dit alles doet de coöperatie in nauwe samenwerking met het recreatieve bedrijfsleven, de inwoners en de bezoekers van het gebied.

 

 

 

 

Cookie-instellingen