Update waterplanten maaien week 28

12377 keer bekeken

De 3 maaiboten zijn nu vanaf begin juni aan het werk op de Randmeren. Bepaalde delen van het Gooi- en Eemmeer worden nu voor een 2e keer gemaaid in het kader van de pilot 2x maaien.


Omroep Flevoland besteedde al aandacht aan de waterplanten en vrijdag 12 juli stapte de NOS aan boord voor opnames. Wie weet ziet u een rapportage voorbijkomen!

Gooimeer West

De snelvaarbaan bij Almere wordt vanwege nagroei van het fonteinkruid vanaf deze week in het kader van de pilot 2x maaien voor een 2e keer gemaaid. Het oranje deel op het kaartje toont de vorderingen van afgelopen week. Ook volgende week zal de maaier er zijn handen aan vol hebben.

Het surfgebied is de 1e week van juni gemaaid maar inmiddels is nagroei geconstateerd.

Gooimeer Oost

Het oranje/gele vlak - het zogenaamde Bottervak bij Huizen - is nu in zijn geheel gemaaid, waardoor een mooi vaargebied is ontstaan.
 
De toegang naar eiland Huizerhoef en de haven van dit eiland zijn vrijgemaakt waardoor Huizerhoef weer goed bereikbaar is.

Eemmeer

Vlak 1 is begin juni voor het eerst gemaaid. In het kader van de pilot 2x maaien wordt deze op dit moment voor de 2e keer gemaaid. Naar verwachting wordt deze maaibeurt in de week van 15 juli afgerond.

Vlak 3 is al voor een 2e keer gemaaid en deze maai-ronde is voor het grootste deel afgerond. Er moet nog een klein stukje worden gedaan

Naar eiland Dode Hond is een 100 meter brede toegangsstrook tot de aanlegsteiger gemaaid.
 

Wolderwijd
voorhaven Zeewolde en doorgang Zegge

In het Wolderwijd bij Zeewolde is de voorhaven en het gebied tussen de voorhaven en eiland de Zegge onder handen genomen. Zie het kaartje hieronder.

De oranje vlakken zijn gemaaid.

Wolderwijd
tussen Zeewolde en Harderwijk

Op onderstaand kaartje van een ander deel van het Wolderwijd is te zien welk gedeelte gemaaid is tussen Zeewolde en eiland de Biezen bij Harderwijk.

Het gemaaide gedeelte is het oranje vlak in het rood gearceerde maaigebied. Het inzetje toont een scherm van de maaiboot. Hier is bijgehouden waar de boot gemaaid heeft.

Veluwemeer

Op onderstaand kaartje is aangegeven welk gebied afgelopen week is gemaaid op het Veluwemeer.

 

Cookie-instellingen