Overhandiging 1e exemplaar 'Het Vallei en Eempad'

14859 keer bekeken

Op woensdag 8 april 2020 overhandigde rasverteller en wandelfanaat Fokko Bosker bij het Stoomgemaal Arkemheen 'op gepaste afstand' zijn nieuwste wandelgids aan directeur Gastvrije Randmeren Rita Braam. Hoe? Dat ziet u hier.

Fokko Bosker overhandigt het 1e exemplaar aan Rita Braam

In Het Vallei en Eempad trekt Fokko Bosker zijn stoute loopschoenen weer aan. Hij is dit keer op ontdekkingstocht in het midden van het land. In de prachtige Gelderse Vallei en de open Eempolders raakte hij bevangen door het wonderschone landschap; het kostte dan ook geen moeite om schitterende wandelingen te beschrijven met veel informatie over natuur en cultuur.

Het landschap van de Gelderse Vallei en het Eemdal lijkt geschapen voor de langzame tred van de wandelaar: het levert een dwarsdoorsnede op van al het schoons dat Nederland de voetreiziger te bieden heeft. De beboste flanken van Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met hun hoogten, de stroomdalen, de weiden, monumentale steden en dorpen, het coulisselandschap, moerassen, landgoederen en heide en zandverstuivingen.

De Eem als gids en metgezel ontpopt zich als een stroom vol verhalen. Amersfoort, de Stad der Wonderen, fungeert als schakel tussen de glooiende heuvels en het vlakke polderland met zijn weidse vergezichten. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en de stuwwallen delen een gezamenlijke ontstaansgeschiedenis. Het Vallei en Eempad knoopt al deze parels aan elkaar via 400 kilometer onverharde paden, landwegen en lanen.

Rita Braam bij de ontvangst van Het Vallei en Eempad 
"Gastvrije Randmeren ondersteunde de totstandkoming van deze wandelgids en kon op

deze manier met schrijver Fokko Bosker toch de uitkomst van de 1e druk 'vieren'."

In ons online Magazine Meer... is op pagina 20 en 21 een artikel over het boek opgenomen met een wandeling door het oude- en nieuwe land.

'Het Vallei en Eempad' is verkrijgbaar via de boekhandel en via www.noordboek.nl

Cookie-instellingen