Gastvrijheid in de Randmeren in coronatijd vanaf 24 april

4282 keer bekeken

Graag informeren wij u over de openstellingen en toegankelijkheid van het Randmerengebied voor de varende recreatie met ingang van 24 april. Het Randmerengebied strekt zich uit van het Gooimeer bij Almere tot het Drontermeer bij Kampen. 

Bij onderstaande informatie staat de oproep om thuis te blijven voorop, evenals de landelijke richtlijnen van het RIVM, te vinden op www.rivm.nl.

Voor de gastvrijheid voor de waterrecreatie is er aanvullende informatie vanuit de veiligheidsregio’s.

De belangrijkste  informatie voor de varende recreatie hebben wij voor u op een rijtje gezet. Voor de volledige informatie verwijzen wij u naar de websites van de veiligheidsregio's.

Verblijf op het water

Het blijft mogelijk om te varen op de Randmeren. Voor verblijf op veilige afstand verwijzen wij u naar de ‘Gedragscode voor de watersport’ van HISWA-RECRON.

Aandoen van jachthavens

Met ingang van heden is het weer mogelijk om te overnachten en te verblijven in de havens van Flevoland en Gelderland. Dit is mogelijk doordat het gebruik van septic en chemische toiletten voor de afvoer van de vuilwatertank van de boot weer is toegestaan. Voor de overige havens in de Randmeren hebben wij onvoldoende informatie en adviseren wij u om vooraf met de betreffende haven contact op te nemen.

Verblijf in jachthavens

Verblijf in de havens van Flevoland en Gelderland is mogelijk, zolang u de RIVM-richtlijnen hanteert. Veel havens zullen u op hun website nader informeren.

Verblijf en aandoen van Eilanden

Verblijf in de havens van de eilanden onder beheer van Gastvrije Randmeren is mogelijk, zolang u de RIVM-richtlijnen hanteert. Veel beheerders heten u graag welkom en zullen maatregelen treffen voor betaling op veilige afstand. Zie ook ‘onze eilanden & aanlegplaatsen en corona’.

Stranden

Het strenge beleid voor stranden zal worden gecontinueerd.

Algemeen

De waterpolitie zal indien nodig handhavend optreden.

Cookie-instellingen