Tien toekomstdromen voor de Randmeren: tentoonstelling reist deze zomer langs de Randmeren

294 keer bekeken

Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren lanceert een reizende tentoonstelling die je van april tot augustus in het Randmerengebied kunt bezoeken. Eerste stop is Ermelo.

Sinthia van Hee van Telstar Beachclub kiest haar favoriete droom: ruimte voor iedere watersporter
Sinthia van Hee van Telstar Beachclub kiest haar favoriete droom: ruimte voor iedere watersporter

De tentoonstelling laat tien toekomstdromen zien, voortgekomen uit ideeën die verzameld zijn in zeven creatieve Randmeren Sessies. Gastvrije Randmeren trekt met deze buiten-tentoonstelling opnieuw het gebied in en nodigt op zeven locaties iedereen uit om te stemmen: ‘wat vind jij belangrijk voor de toekomst van de Randmeren’.

Op 18 april werden op Strand Horst bij Telstar Beachclub de eerste stemmen uitgebracht. 

Stem op je favoriete dromen

Afgelopen winter stelden we inwoners, ondernemers, watersport- en natuurliefhebbers de vraag: hoe zie je de ontwikkeling van de Randmeren voor je? We haalden 342 ideeën op – variërend van het mooier maken van de dijken, het stimuleren van meer pop-up-activiteiten in het gebied, de natuur een handje helpen, meer iconische architectuur en meer toegankelijke zones voor watersport. De 10 beelden die samen de tentoonstelling vormen, zijn een artistieke vertaling van zo'n mogelijke toekomst.

Van april tot en met begin september trekken 10 grote panelen met toekomstdromen door het gebied en strijken neer op zeven verschillende locaties, meestal langs het water en altijd per fiets of wandelend bereikbaar. Om de dromen tot leven te wekken, vragen we jou om aan te geven wat jij belangrijk vindt voor de toekomst van de Randmeren. Dit kan zowel ter plekke bij de tentoonstelling als online via www.toekomstvisierandmeren.nl.

Je mag op zoveel dromen stemmen als je wilt. Graag zelfs! Want hoe meer stemmen, hoe beter wij weten wat er leeft.

Zeven tentoonstellings-locaties

De tentoonstelling op strand Horst bij Telstar Beachclub (Palmbosweg 36) is te bezoeken van 18 april tot 5 mei. Daarna reist de tentoonstelling verder.

6 mei - 26 mei - Kampen
bij de Nieuwendijkbrug

27 mei - 16 juni - Zeewolde
kruising Nulderdijk/Strandweg, bij de Veerpont Zeewolde-Horst
17 juni - 7 juli - Biddinghuizen
bij Strandpaviljoen Bremerbaai
8 juli – 28 juli - Harderwijk
aan de stadshaven tegenover de Vischpoort
29 juli – 18 augustus – Naarden
op de Parkeergelegenheid Abri buiten de vesting
19 augustus – 6 september – Nijkerk
bij het gemeentehuis van Nijkerk

Toekomstvisie Randmeren 

De tentoonstelling is onderdeel van een anderhalf jaar durend participatieproject van de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, waarin wij werken aan een toekomstvisie voor het Randmerengebied. De reacties op de tentoonstelling vormen mede de basis voor de toekomstvisie en agenda van initiatieven. De visie en agenda van samenwerkingsinitiatieven zijn de komende tien jaar bedoeld als inspiratiebron en leidraad voor de coöperatie en haar gebiedspartners bij een eigentijdse gebiedsontwikkeling.

Cookie-instellingen