Reizende tentoonstelling geland in Zeewolde

174 keer bekeken

Op 28 mei openden wethouder Ernst Bron en Coby Kemperman, voorzitter van IVN Zeewolde, de Toekomstvisie Randmeren-tentoonstelling met hun keuze voor de toekomstdroom ‘Speel je wijs’. Deze bijzondere expositie in de buitenlucht is tot en met 16 juni in Zeewolde te zien, vlakbij de veerpont Zeewolde-Strand Horst.

Coby Kemperman en Ernst Bron openen de tentoonstelling
Coby Kemperman en Ernst Bron openen de tentoonstelling
​​​​

Zeven interactieve gebiedssessies leverden 10 dromen op voor de toekomst van de Randmeren. Deze 10 dromen zijn vertaald naar de 10 kunstwerken die samen de tentoonstelling vormen. Gastvrije Randmeren trekt tot september met de tentoonstelling door het gebied en nodigt iedereen uit om te stemmen op de dromen die zij belangrijk vinden voor de toekomst van de Randmeren. De tentoonstelling is te volgen via LinkedIn en Instagram.

Een toekomstvisie voor het hele Randmerengebied

De tentoonstelling is onderdeel van een anderhalf jaar durend participatieproject van de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren, waarin 15 gemeenten werken aan een toekomstvisie voor het Randmerengebied tussen Kampen en Almere.

De vorige fase van het project stond in het teken van ideeën verzamelen. Zowel online als tijdens 7 interactieve Randmeren Sessies zijn er door inwoners, ondernemers, watersport- en natuurliefhebbers 342 uiteenlopende ideeën ingebracht, variërend van het mooier maken van de dijken en het stimuleren van meer pop-up-activiteiten tot aan spelenderwijs ontdekken wat de natuur te bieden heeft en tegelijkertijd leren hoe je de natuur kunt beschermen.

Coby Kemperman, voorzitter van IVN Zeewolde: ‘IVN natuureducatie laat jong en oud beleven hoe leuk en belangrijk natuur is. Met modder- en slootjesdagen maken kinderen bijvoorbeeld kennis met het leven onder water en in de bodem. Het is voor de toekomst ontzettend belangrijk dat kinderen spelenderwijs met de natuur leren omgaan. ‘Speel je wijs’ is ons uit het hart gegrepen en ik vind het mooi om te zien dat dit als een belangrijk thema voor de toekomst van het gebied is aangedragen.’

Stem op je favoriete dromen

Om de dromen tot leven te wekken, vraagt de gebiedscoöperatie de inwoners en bezoekers van het gebied om aan te geven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van de Randmeren. Deze antwoorden vormen het fundament van de Toekomstvisie Randmeren en een samenwerkingsagenda van initiatieven. Gastvrije Randmeren zal de Toekomstvisie de komende 10 jaar op twee manieren gebruiken: als inspiratiebron, en als leidraad in haar samenwerking met gebiedspartners voor projecten die zorgen voor goed aansluitende gebiedsontwikkeling.

Wethouder Ernst Bron wordt enthousiast van de 10 dromen en zou het liefst iets van alle 10 verwerkt zien in de nieuwe kustvisie van Zeewolde. ‘De toekomstdromen staan op een symbolische plek, bij de veerpont waar elke dag heel veel jongeren langskomen om naar school te gaan. We zijn met de toekomst bezig en de jeugd is de toekomst. Ik roep jongeren op om even hun mobiel te pakken, de qr-code te scannen en hun stem uit te brengen!’.

Stemmen kan als je de tentoonstelling bezoekt maar ook online via www.toekomstvisierandmeren.nl. Je mag op zoveel dromen stemmen als je wilt. Graag zelfs! Want hoe meer stemmen, hoe beter wij weten wat er leeft!

Meer weten over dit project? Kijk dan eens op toekomstvisierandmeren.nl
Voor dagelijkse updates rondom de Toekomstvisie kun je ons op LinkedIn en Instagram volgen.
 

Na Zeewolde reist de tentoonstelling door naar de volgende locaties:

17 juni - 7 juli
Biddinghuizen, Strandpaviljoen Bremerbaai

8 juli – 28 juli
Harderwijk: aan de stadshaven tegenover de Vischpoort

29 juli – 18 augustus
Naarden, op de Parkeergelegenheid Abri buiten de vesting

19 augustus – 8 september
Nijkerk, bij het gemeentehuis van Nijkerk

Cookie-instellingen