Start aanleg Tulpeiland

8346 keer bekeken

De gemeente Zeewolde start op korte termijn met de werkzaamheden voor de aanleg van de Kustzone. De aanbesteding heeft inmiddels plaatsgevonden. Een markant onderdeel van de Kustzone wordt een eiland in de vorm van een tulp, het Tulpeiland.

Verder zal het Lanterstrand bij Bergkwartier Hoog worden aangelegd en worden de vaarmogelijkheden vergroot in het Wolderwijd.

Wethouder Gerben Dijksterhuis: “Gelukkig is nu, na anderhalf jaar vertraging, de weg vrij voor de aanleg van dit unieke stukje Zeewolde, we zijn blij dat we nu met het werk gaan starten. Enkele jaren geleden is men al begonnen met het maken van deze plannen, helaas is er vertraging ontstaan doordat drie natuurorganisaties hiertegen bezwaar hadden aangetekend".

De kosten voor dit prachtige project worden voor een groot deel gedragen door een Europese subsidie en de rest wordt aangevuld door een bijdrage van Rijkswaterstaat  en een voor dit project gelabelde bijdrage van de Coöperatie Gastvrije Randmeren, waar de gemeente Zeewolde deel van uit maakt.

Het Tulpeiland wordt ongeveer zo groot als een voetbalveld en de steel zal worden gevormd door natuureilandjes. Het eiland wordt door middel van een dam van 200 meter lengte verbonden met het nog aan te leggen Havenkwartier.

Rond en op het Tulpeiland komen voorzieningen voor toeristen en watersport. Het hart van het Tulpeiland wordt gevormd door een haven met uiteindelijk 80 passanten ligplaatsen. Tevens is er ruimte voor een horecagelegenheid.

Door zijn unieke vorm is het eiland straks vanuit de lucht en op de kaart goed te vinden. De vorm is gekozen omdat de tulp voor Nederland staat en er in Flevoland zeer veel tulpenvelden te vinden zijn.

 

Cookie-instellingen