Gastvrije Randmeren stelt zich kandidaat voor gastheerschap Meimaand Fietsmaand 2017

5445 keer bekeken

Welke regio neemt in 2017 het gastheerschap op zich van de vernieuwde Meimaand Fietsmaand?

Gastvrije Randmeren stelt zich officieel kandidaat, met een bijzonder programma waarbij een link wordt gelegd tussen fietsen en waterrecreatie. Omwonenden van de Randmeren en bedrijven worden volop bij de activiteiten betrokken.

In 2016 had de provincie Gelderland de primeur om als gastheer op te treden van de Meimaand Fietsmaand. Deze aanpak, met een regio als speerpunt, heeft goed gewerkt. De Meimaand Fietsmaand stelde in juni de gastheer-inschrijving voor de editie 2017 open. Met de aanmelding van de Gastvrije Randmeren als kandidaat gastheer zijn in één klap vijf provincies en 16 gemeenten actief bij deze promotiemaand betrokken.

Rita Braam van Gastvrije Randmeren licht de kandidatuur toe: “Het gastheerschap biedt de Randmeren de mogelijkheid om veel fietspubliek naar het gebied te trekken en op een originele manier een fietsdag of een fietsvakantie langs het water in te vullen. We koersen op verbinding met de natuureilanden en kinder- en jongerenactiviteiten op de vele stranden, altijd in de buurt van gezellige horeca.”

Enkele uitgangspunten in de Meimaand Fietsmaand kandidatuur van de Randmeren:

  • De campagne is gericht op families, met als bijzondere focus 3-generatie trips en verblijf.
  • Het aanbod is gericht op de combinatie van fietsen en waterrecreatie (cross-over)
  • De campagne kent een landelijk bereik, met focus op de gestelde doelgroep.
  • Inwoners van het Randmerengebied en omliggende steden worden op bijzondere wijze betrokken en aangesproken in de campagne.

Kennisprogramma

Een bijzonder onderdeel uit de kandidaatstelling is het initiatief om een kennisprogramma te organiseren rondom de Meimaand Fietsmaand. Dit programma is bedoeld om ondernemers in de regio te helpen bij het aanhaken op de kansen van de Meimaand Fietsmaand. Niet iedere ondernemer heeft een fietsaanbod. Door cross-overs te maken met waterrecreatie en bij de arrangementen ook stopplaatsen en horeca te betrekken, leert een brede groep ondernemers te profiteren van de Meimaand Fietsmaand campagne.

De landelijke coördinatie van de Meimaand Fietsmaand ligt in handen van Leisure Experts en wordt ondersteund door o.a. de Fietsersbond, Landelijk Fietsplatform, Fiets en Wandelbeurs en de NTFU.

Aanhakers gezocht

De coöperatie Gastvrije Randmeren roept ondertussen alle betrokken partijen in de regio op om de kandidatuur enthousiast te ondersteunen. Partijen die mee willen werken of de campagne ondersteunen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de coöperatie.

Hier vindt u onze contactgegevens.

Cookie-instellingen