Gastvrije Randmeren en fietsnetwerk introduceren ‘Rondje Randmeren"

15449 keer bekeken

Gastvrije Randmeren ontwikkelde samen met het Harderwijks bedrijf Fietsnetwerk.nl het ‘Rondje Randmeren’.

Vrijdag 7 april werd het partnership formeel bij de presentatie van het inspiratiemagazine 'Meer',  uitgebracht door Gastvrije Randmeren.

Aantrekkelijk een rondje Randmeren fietsen

Sinds kort kunnen de Randmeren dankzij de aanleg van nieuwe fietspaden volledig op de fiets worden ontdekt. In dat kader ontwikkelde Gastvrije Randmeren samen met het Harderwijks bedrijf Fietsnetwerk.nl het ‘Rondje Randmeren’: een fiets(vakantie)tocht van ruim 180 kilometer langs alle Randmeren, tussen Almere tot aan Kampen.

Ook werden een aantal kortere ‘Rondjes Randmeren’ samengesteld, routes die door fietsers in een dag gereden kunnen worden. ‘Voor Fietsnetwerk.nl is het rondje Randmeren een aantrekkelijk product dat we graag verder willen uitbouwen,’ zegt Wouter Terpstra van Fietsnetwerk.nl


Meer ontdekken rondom de Randmeren

Het ‘Rondje Randmeren’ biedt recreanten de mogelijkheid om het gebied (opnieuw) te ontdekken. Daarnaast biedt het ook een economische stimulans: ondernemers en bezienswaardigheden kunnen zich langs de route op een ontspannen manier presenteren. Gerben Dijksterhuis, voorzitter van de gebiedscoöperatie: ‘Gastvrije Randmeren is op vrijdag 7 april een formeel partnership met Fietsnetwerk.nl aangegaan, waarmee we de aantrekkelijkheid van het water, de dieren en het verrassende aanbod van horeca en bezienswaardigheden voor alle fietsers van Nederland zichtbaar kunnen maken. Fietsnetwerk.nl heeft laten zien oog te hebben voor samenwerking in het gebied en wij moedigen dat graag aan.’

Samenwerking

De fietsroutes ‘Rondje Randmeren’ zijn ontwikkeld in samenwerking met het Harderwijks bedrijf Fietsnetwerk.nl. Gastvrije Randmeren koos voor een samenwerking met Fietsnetwerk.nl vanwege de uitgebreide ervaring van het bedrijf met themaroutes en de unieke wijze waarop zij ‘afstapmomenten’ koppelen aan de fietsroutes. Fietsers krijgen bij elk fietsknooppunt informatie over de volgende stap in de route en over wat er in de omgeving te zien en te doen is, inclusief de route hiernaartoe. De routes kunnen worden gefietst door de Fietsnetwerk App te downloaden en de routes met het kenmerk ‘Rondje Randmeren’ te zoeken.

Een andere mogelijkheid is de routes via de website van Gastvrije Randmeren of op Fietsnetwerk.nl te downloaden.

Cookie-instellingen